donderdag 7 juni 2012

Medaille d'Argent van de Societé Academique Arts Sciences Lettres


De Rotterdamse kunstschilder Jaap Snijder (Rotterdam, 1966) wordt 16 juni a.s. in Parijs onderscheiden met de Médaille d’ Argent tijdens de jaarlijkse officiële ceremonie van de Societé Academique Arts Sciences Lettres in het prestigieuze hotel Le Grand.

De onderscheiding gaat uit van de Société Académique d'Éducation et d'Encouragement. De organisatie zet zich in voor de erkenning en bezieling van personen die, door hun talent en het werk dat zij verrichten, een belangrijke bijdrage leveren op het domein van kunst, literatuur of wetenschap.
Het bekroonde werk van Jaap Snijder bestaat meestal uit realistische stillevens met een ongewone opstelling van schelpen, bloemen of dierlijke resten. De onderwerpen zijn beïnvloedt door het Memento Mori of Vanitas thema uit de 17de eeuw doorvertaald naar een hedendaagse iconologie.
Het Academisch Genootschap Arts-Sciences-Letters werd opgericht in 1915 en werd toegekend door de Franse Academie. Het genootschap erkent vrouwen en mannen van alle nationaliteiten die zich hebben onderscheiden in de kunst (schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, architectuur), wetenschap (geneeskunde, biologie, natuurkunde) en literatuur(schrijvers, historici. ..).

Bekende winnaars zijn onder meer: ​​De koningin van België, koningin van Thailand, Albert Schweitzer, Marie Curie, Jacques Cousteau, , Louis Lumiere en de Nederlandse schrijfster Hella S. Haase.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten